XBUS Informatie.

Configureer nu jouw XBUS of schrijf je in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

XBUS CONFIGUREREN SCHRIJF JE IN
Let op: deze pagina wordt voortdurend aangevuld met informatie, nog niet alles is namelijk bekend over de XBUS. Schrijf je daarom in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

XBUS, innovatief op een ander niveau.

De XBUS is volledig elektrisch, modulair én heeft een actieradius tot wel 600 KM. Niet alleen dat, maar hij genereert tot wel 200 kilometer door middel van zijn zonnepanelen en recuperatie- aandrijving. De XBUS kent meerdere gebruikersdoelen. Je kunt de XBUS zakelijk gebruiken als een duurzame bestelbus, pick up of bakwagen, maar ook privé als busje, cabriolet of zelfs als een camper. Alle gebruiksgemakken zijn voorzien met de XBUS.

De XBUS is een modulair voertuig, dit betekent dat hij is opgebouwd uit verschillende modules die om te wisselen zijn. Er zijn 9 verschillende opbouwen voor de XBUS mogelijk. Hij kan in een paar stappen omgebouwd worden van cabriolet, terreinauto, bakwagen, stationwagon tot pick up. Je kunt er zelfs een camper van maken. Daarnaast weegt de XBUS slechts 450-600 kilo en kan tot wel 1000 kilo lading vervoeren. Met zijn 4-wiel aandrijving genereert hij tot wel 1000 Nm koppel en trekt hij makkelijk de lading voort.

Exterieur

De XBUS is een modulair voertuig, dat wil zeggen dat de XBUS is opgebouwd uit verschillende modules. Het exterieur van de XBUS hangt af van de modules die je kiest, zoals je hierboven bij de verschillende varianten al hebt kunnen zien. De verschillende modules kunnen zelfstandig veranderd of uitgebreid worden volgens het "LEGO"-principe. Zo bouw je jouw XBUS zo om van een kiepwagen, tot een busje. De XBUS is qua grootte te vergelijken met een klein busje: 3945 mm (l) x 1633 mm (b) x 1963 mm (h).

De XBUS Offroad

De XBUS varianten zijn allemaal ook beschikbaar in een offroad-versie. De XBUS offroad beschikt over een breder onderstel en bredere banden met dieper profiel, die het mogelijk maken om gemakkelijker over terreinwegen te rijden. De Offroad versie is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de "Open" of "Camper" variant, zo bereik je gemakkelijker je favoriete (kampeer)plek. Om de Offroad ervaring compleet te maken is het mogelijk om een Tank-Turn functie toe te voegen als optie op de XBUS. Deze optie maakt het voor jouw XBUS mogelijk om stilstaand de wielen 360 graden om zijn eigen as te draaien, hierdoor is geen hoek onmogelijk en manoeuvreer je gemakkelijk op smalle plakken.

Interieur

Het interieur van de XBUS is helemaal klaar voor de toekomst. Het minimalistische design geeft een moderne indruk, te samen met de luxe opties die standaard geïntegreerd zijn, is het de ideale combinatie van een moderne en luxe uitstraling. De rijstanden zijn makkelijk op het stuur te bieden en het infotainmentsysteem is zo ontworpen dat alles binnen handbereik is. Met de standaard voorbereiding voor Apple Carplay en Android auto is navigatie en infotainment makkelijk via de stem of het touchscreen te bedienen. Daarnaast biedt de XBUS plaats voor twee tot vier personen, afhankelijk van de variant die je gekozen hebt.

Standaarduitrusting

10,2" touch-scherm
Audiosysteem met luidsprekers
CarPlay / Android auto
Multifunctioneel stuur
Bluetooth
Keyless Entry & Go
EVA - Vehicle-app
Lader 220V
Zonnedak (grootte afhankelijk van module)

Eventuele extra opties

Airconditioning
Parkeerhulp voor & achter
Achteruitrijcamera
Tank-Turn functie
Extra accu's
Snellader 11KW Type 2

Varianten

Benieuwd geworden? Stel zelf jouw XBUS samen in onze configurator.

Elektrisch & Duurzaamheid

De XBUS is volledig elektrisch en werkt met vervangbare accu's. Ja, accu's die je zelf kunt verwisselen en vol opgeladen mee kunt nemen, zo hoef je onderweg niet meer op te laden maar verwissel je zelf de lege accu. Daarnaast is XBUS ook enorm bezig met duurzaamheid, zo is de XBUS voor 95% volledig recyclebaar.

Actieradius

De XBUS beschikt over maximaal 24 verwijderbare lithiumaccupakketten van 1,25 kWh – in totaal 30 kWh. De basis uitrusting bevat standaard 8 van deze accupakketten, wat zorgt voor een actie radius van ongeveer 200km. De accupakketten zijn naar wens uit te breiden bij de configuratie, of later aan te schaffen. Het bereik per kWh is ongeveer 20 km, met 24 accupakketten (30kWh) heb je ongeveer een actieradius van wel 600 kilometer. De accu laadt in 1,5 uur ongeveer 100 kilometer actieradius bij (230V lader).

Opladen tijdens gebruik

De XBUS kent door zijn standaard integratie van zonnepanelen op zijn dak een milieuvriendelijke manier om zichzelf op te laden. Deze manier van energie opwekking kan ervoor zorgen dat je XBUX tot wel 200 kilometer langer kan rijden op zelf opgewekte energie. Dit in combinatie met de recuperatiemotoren is het mogelijk om zelfs tot 300 kilometer extra te rijden zonder de XBUS op te laden. Eenmaal thuis kan je zelfs deze opgewekte energie toevoegen aan het energiesysteem in je huis.

Opladen van de XBUS

De XBUS opladen kan op vele manieren. Zo kun je hem thuis opladen aan een stopcontact of in de zon met de geïntegreerde zonnepanelen. Ook zijn de remmen voorzien van geavanceerd recuperatiemotoren om zoveel mogelijk stroom terug te winnen tijdens het remmen. Daarbij biedt XBUS de unieke service om de lege batterijen van jouw XBUS bij geselecteerde punten om te wisselen voor volle batterijen. Ook kun je zelf volle accupakketten meenemen. Alles om zo min mogelijk stil te staan.

Milieuvriendelijkheid

Elke elektrische auto wordt bestempeld als milieuvriendelijk, echter zijn de meeste elektrische auto’s pas echt milieuvriendelijk na 40.000 kilometer. De XBUS is al milieuvriendelijk na 10.000 kilometer. Daarnaast is de XBUS voor 95% volledig recyclebaar.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom XBUS? Schrijf je in!